Nincs’olyan hajszakértő, aki ne foglalkozna a hajolajozással. Ez a hajápolási kezelés annyira nagyszerű, hogy egyre több rajongót nyer meg. Ha haja sérült, száraz, fénytelen vagy hullik, ajánlatos ezen kozmetikum használata. Feltétel nélkül megkapja a nagyszerű eredményeket. Nem’ hiszi el? Használja ezt az olajt és nézze meg maga.

Hajolajozás – ókori szépítészeti rituálé

Bár a hajolajozás rendkívül népszerű és hatékony kezelés, a nők többsége rosszul végzi. Mégis az ilyen típusú haj és fejbőr egyáltalán nem nehéz. A hajolajozás abból áll, hogy megfelelő mennyiségű olajat kell felvinni a hozzá megfelelő porozitású hajra. Ezt a szokást az arab és indiai nők már régóta ismerik. Ha szereti nézni a Bollywood filmeket, biztosan látta a benne szereplő nőket szép hajukkal.’Ön is szeretne ilyen (vagy még jobb) frizuráto? Mielőtt elkezdi olajozni a haját, olvassa el a szakértők által megállapított legnagyobb hibákat. Kerülje őket, mint a pestist!

1. Hajolajozás hajmosás előtt

Koszos hajra és fejbőrre való olaj felvitele nagy hiba. Amikor haját hajhab, spré és szilikonok fedik, miközben a faggyú, por és zsír is letelepedett a hajra, – még a legjobb olaj is kudarcot vall. Nincs olyan kozmetikum, amely képes lenne áthatolni az ilyen szennyeződések rétegein keresztül. Fontos, hogy az aktív és tápláló összetevők felszívódnak a hajba és fejbőrbe, miközben a hajolajozási kezelést végzi. Ezért, alaposan meg kell mosnia a haját, minden kezelés előtt. Használjon SLS (nátrium-lauril-szulfát) tartalmú sampont.

2. Túl sok olajt használ

A több nem feltétlenül jobb. A minimális mennyiség sokkal jobban fejti ki hatását az olajozás során. Ilyen mennyiséget teljesen elegendő heti egy alkalommal alkalmazni. Tudja-e mi történik a hajával, ha túl sok olajt használ? Először is, a fejbőr és haj túl zsíros lesz, mert a faggyúmirigyek több faggyút termelnek. Másodszor, kétszer ki kell mosni a haját, hogy megszabaduljon a felesleg olajtól és erősen tisztító samponnal kiszárítani haját és a fejbőrt.

3. Azt hiszi, hogy az alacsony porozitású haj nem ’igényli az olajozást

’Téved! Az alacsony, közepe és magas porozitású haj egyaránt igényli az olajozást. Vegye figyelembe, hogy amennyiben haja alacsony porozitású, akkor nem ’igényel annyi olajozást, mint a sérült és száraz hajszálak. A hajolajozás védi az alacsony porozitású hajat az UV sugaraktól, a stilizáló eszközök hőjétől, a károsító anyagoktól és száraz hajszálaktól. Ráadásul, a fésülés is könnyebb, miközben a hajszárítás – gyorsabb. Az alacsony porozitású haj olajozása további előnnyel is jár. Simít és lezárja a hajkutikulákat, ezzel meggátolja, hogy az alacsony porozitású haj még inkább porózus legyen.

4. ’Rossz olajt választott

A haj olajozása nem’fog hatékony lenni, ha nem a megfelelő olajt használja. Hogy a helyzet még rosszabb legyen, súlyosbíthatja a haj és a fejbőr állapotát. Tehát, mit tegyünk, hogy a lehető legtöbbet kihozzunk a hajolajozásból? Először, állapítsa meg haja porozitását. Van alacsony porozitás (egészséges, ragyogó és sima haj), magas porozitás (száraz, göndör és sérült) és közepes porozitás (alacsony és magas porozitás kombinációja). Alacsony porozitású hajápolási célokra használjon telített olajokat és kozmetikai vajakat. Magas porozitású haját táplálja többszörösen telítetlen olajokkal. Az egyszeresen telítetlen olajok pedig ideálisak a közepes porozitáshoz.

5. A haj olajozása nem elegendő!

Ha haja nagyon száraz, és túlzottan hullik, míg a fejbőr vörös és viszket– a hajolajozási kezelés némi segítségre szorul. Egyéb termékeket is használjon a hajápolás során. Maszkok, balzsamok szérumok és a hajhab a legalkalmasabbak. Jegyezze meg, hogy a legjobb termékek fő összetevői növényi eredetűek. Legfőképp növényi és növényi kivonatokat, vitaminokat, ásványi anyagokat és egyéb kondicionáló anyagokat tartalmazó (Keratin, biotin vagy hidratáló komponensek) kozmetikumokat ajánlatos alkalmazni.

6. Egyik hajolajozási módszer sem bizonyult sikeresnek?

Biztosan van olyan módszer, amit még nem ’próbált ki. A nők általában megosztják hajolajozási tapasztalataikat és szeretik megmondani, hogyan kell a megfelelő módon használni ezeket. Számos módja van az olaj használatának. Szétterjesztheti a terméket tiszta, száraz vagy nedves hajszálakon. Az olajt szárítás után is lehet a frizura stilizálásához és végső lépésként. Kitűnően működik, amikor jozzáadja a hajmaszkhoz és balzsamhoz.